Rozvod na ruský způsob

Střelba v centru jedné z největších ruských firem hned naproti Kremlu? Se dvěma mrtvými a několika raněnými? To je důsledek rozvodu na ruský způsob… Jak se to stalo?

Taťána Bakalčuk patří původem k etnickým Korejcům, které nechal Stalin z dálného východu vysídlit do vnitrozemí SSSR. Narodila se v Grozném a dnes je tato původním povoláním učitelka se jměním okolo 13 miliard dolarů nejbohatší ruská žena. A neobchoduje s ropou, ale vlastní ruský Amazon, miliardový kolos Wilberries, který vybudovala od píky, začínala jako máma na mateřské s přeprodáváním oblečení a bot. Má ostatně s manželem sedm dětí. Manžel Vladislav Bakalčuk jí zpočátku vydatně pomáhal, naprogramoval jejich první e-shop a řešil provozní záležitosti. V podnikání se vyznal, úspěšně podnikal v poskytování internetových služeb, zatímco Taťána byla učitelka jazyků. Manžel taky po nějaké době prodal svou firmu a peníze investoval do podniku své manželky, Wildberries.

Taťána v sobě objevila dravou podnikatelku. Ze začátku sama rozesílala balíky, hlavně s oblečením a botami z německých outletů. Hodně zbohatla během finanční krize 2008. Dnes má její firma 27 000 vlastních center pro vydávání zboží a obchoduje se vším – od jídla po elektroniku. Není věc, kterou byste na Wildberries nesehnali. Zaměstnává 47 000 lidí. Ani válka jí neuškodila, právě naopak – mezi lety 2022 a 2023 se tržby zvýšily o 69 procent. Denně zpracovává 12 milionů objednávek a tržby se v roce 2023 blížily 27 miliardám dolarů. Na Wildberries obchoduje přes milion podnikatelských subjektů a měsíčně na tomto tržišti nakoupí 70 milionů lidí. Stejně jako Amazon zaměstnance poněkud dře, ti už mnohokrát stávkovali kvůli výšce mezd, pracovní době apod.

A tak nějak se stalo, že Taťáně patří 99 procent firmy a jejímu manželovi zbylé jedno procento (které mu ale milostivě darovala v roce 2019), a v současnosti se rozvádějí, protože Taťána si našla jiného muže, taktéž úspěšného podnikatele, a ještě s ním chce dělat nějakou byznysovou fúzi, s níž její stále ještě manžel nesouhlasí. Kromě toho má na své straně Putina, protože Taťána Bakalčuk je věrná vlastenka, je ve vedení Putinovy Všeruské lidové fronty a v čele poradců ministerstva průmyslu a obchodu atd. A aby jí obří fúzi schválil antimonopolní úřad, představila plán rozvoje, který se i Putinovi velmi zamlouval.

Zoufalý Vladislav se proto spojil s Ramzanem Kadyrovem, aby přivedl jeho ženu k rozumu. Do sídla firmy nakráčel v doprovodu dvaceti čečenských sudokopytníků (prý si chtěl jen promluvit), v důsledku toho zemřeli dva obyčejní zaměstnanci a Vladislav skončil v base mimo jiné za pokus o vraždu. Taťáňa v emotivním videu s pláčem líčí: „Můj manžel se zbláznil! Vladislave! Jak se teď podíváš do očí svým rodičům, našim dětem?“ No, podle všeho přes mříže…

 

Konzervativní noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Konzervativní noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme

200 Kč 500 Kč 1000 Kč