Příběh jednonohého piráta Luckyho

Nigerijec Lucky Francis se stal známým jako jednonohý pirát poté, co v listopadu 2021 přišel o nohu při přestřelce mezi piráty a dánskými námořníky v Guinejském zálivu. Incident si tehdy vyžádal smrt pěti pirátů. O tři roky později žije v Dánsku a na náklady daňových poplatníků získal protézu, dostává sociální dávky a má svůj osobní integrační program.  

Těžce raněného Francise totiž námořníci odvezli do Dánska, kde  ho kodaňský městský soud uznal vinným z toho, že vystavil dánské vojáky nebezpečí. Trestu však unikl, protože soud se domníval, že existuje mnoho polehčujících okolností – včetně toho, že neexistují žádné důkazy o tom, že on osobně střílel, přestože byl při přestřelce sám zraněn.

Lucky Francis

Nyní dostává Lucky konkrétní obrys, jak se začlenit do dánské společnosti. Patří mezi něj vzdělávací plán, plány zaměstnání a tzv. integrační smlouva.

Součástí programu je vzdělávání v dánštině, aby se Lucky mohl naučit dánský jazyk.

Kromě toho existují takzvané „nabídky zaměřené na zaměstnání“, které mají Luckymu zvýšit kvalifikaci, aby byl i přes chybějící nohu dostupný na trhu práce.

Pirát Lucky i obec, ve které žije, se navíc zavazují k úzké spolupráci na sepsání takzvané integrační smlouvy. Tato smlouva musí obsahovat řadu stanovených cílů, které musí Lucky splnit, aby se mohl integrovat.

To znamená, že Lucky obvykle musí sedět se sociálním pracovníkem a diskutovat o tom, jaké má odborné dovednosti. Kromě toho diskutují o tom, čeho může dosáhnout zaměstnáním v Dánsku.

Konkrétní iniciativy se objevují v důvěrné parlamentní odpovědi ministra pro integraci Kaare Dybvada, o jejímž obsahu se zpravodajský web BT dozvěděl z několika nezávislých zdrojů.

 

 

Konzervativní noviny nabízí všechny články zdarma. Náš provoz se však neobejde bez nezbytné finanční podpory. Pokud se Vám Konzervativní noviny líbí, budeme vděčni za Vaši pomoc. Číslo účtu: 2701544173 / 2010 Děkujeme

200 Kč 500 Kč 1000 Kč